Overvind Generthed på Legepladsen

Generthed kan plage et barn og gøre det vanskeligt at interagere med andre børn i legesituationer. Selv på legepladsen kan et genert barn måske ikke føle sig tilpas med at interagere med kammerater eller henvende sig til andre børn for at få venner. Du kan hjælpe dit barn med at overvinde generthed og at have det sjovt med andre på Uniqa legepladsen.

Hvad er Generthed?

Et genert barn føler sig ængstelig og hæmmet, når han eller hun bliver præsenteret for sociale situationer. Generthed forårsager følelser af uro, ofte omkring fremmede. Børn kan udvise generthed i nye eller stressede situationer, såsom at skulle starte i en ny klasse eller være del af en ny legesituation. Et genert barn kan føle utilpas ved at tale med andre, blive genert hvis han eller hun bliver midtpunktet for opmærksomhed og vil måske undgå at deltage i lege og aktiviteter. Generthed kan være mild, eller det kan være så problematisk, at det skaber ulykke for barnet, hvis han eller hun ikke kan få venner eller deltage i aktiviteter.

Opmuntring af et Genert Barn: Tips til Forældre og Lærere

Hvis dit barns generthed fører til udstødelse på legepladsen, bør du tilbyde at hjælpe dit barn med at udvikle sociale færdigheder og føle sig bedre tilpas med andre børn. Det er almindeligt, at børn udelukker generte børn fra leg, blot på grund af det genert barns akavede adfærd.

Undersøg din egen sociale bevidsthed for at sikre, at du ikke projicerer noget af dine egne usikkerheder til dit barn. Hvis du overidentificerer dig med dit barns angst eller sociale ubehag, kan du utilsigtet tilskynde mere generthed i stedet for at hjælpe dit barn med at overvinde han eller hendes generthed.

Sæt et positivt eksempel på en åben og modtagelig holdning over for andre, så dit barn kan se og følge dit eksempel. Bliv i nærheden af ​​dit barn på legepladsen for at observere interaktioner mellem dem og andre børn. Smil til andre børn og forældre omkring dig på legepladsen, så dit barn kan se dig handle på en selvsikker og afslappet måde. Hvis andre børn nærmer sig dit barn for at lege, skal du vente med at se, hvordan dit barn reagerer. Introducer dit barn til andre børn for at skabe en god mulighed for dit barn for at få en at lege med på legepladsen. Hvis dit barns generthed forhindrer dem i at interagere positivt, skal du stå frem og opfordre dit barn til at engagere sig med andre børn på en venlig og afslappet måde. Du kan endda selv starte en samtale med andre børn for at vise dit barn, hvor underholdende det kan være at interagere med andre i en social situation. Efter at have set din samtale kan dit barn endda også være med. Det kan hjælpe med at lære dit barn en “icebreakerreplik”, der kan bruges, når man møder andre børn på legepladsen. Prøv enkle spørgsmål som “Hvad hedder du?” eller “Har du lyst til at lege?”

Legeidéer og Aktiviteter for Generte Børn

Når det er muligt, skal du forberede dit barn på at lege på legepladsen ved at beskrive de planlagte aktiviteter og de mennesker, der vil være på legepladsen. Generte børn føler sig ofte mere komfortable, hvis de ved, hvad de kan forvente i en situation. Brainstorm, hvad dit barn kan sige til andre børn, han eller hun møder på legepladsen.

Hjælp dit barn med at overvinde generthed på legepladsen ved at rollespille almindelige situationer. For eksempel, hvis dit barn har en tendens til at stå og kigge på andre børn lege i stedet for at deltage i sjoven, kan du bruge tøjdyr til at rollespille situationen. Lad en bamse stå på sidelinjen, mens andre tøjdyr leger og spørg dit barn, hvad dette legetøj føler. Når dit barn fortæller dig, at bamsen føler sig trist eller ensom, kan du tale om, hvad bamsen kunne gøre for at føle sig gladere.  Hvis dit barn ikke kan komme op med en løsning, kan du foreslå, at bamsen kan henvende sig til en anden legekammerat for at introducere sig selv eller bede om at lege en leg.

Det kan hjælpe dit barn med at interagere med andre, hvis du tager et spændende legetøj med på legepladsen, da dette kan tiltrække andre børn. En fjernstyret bil, der kører rundt på legepladsen, kunne få andre børn til at flokkes om dit barn for at se, hvad der sker. Med andre børn, der er ivrige efter at interagere med dit barn, vil de muligvis føle sig mere selvsikre og i stand til at snakke med de andre børn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*