Vilken storlek ska du ha på din terrassvärmare?

Innan du köper en Solamagic terrassvärmare, är det viktigt att bestämma hur mycket utrymme du behöver för att värma och där värmaren kommer att vara placerad. Terrassvärmare kommer i alla storlekar. Om du har en liten veranda eller balkong, kan du vara begränsad av vad som kommer att passa in i det tillgängliga utrymmet. Om fysiskt utrymme inte är ett problem, kommer du att behöva tänka på BTU produktionen av enheten. BTU står för “British Thermal Unit” och är en mätning av värme. Eftersom du inte värmer upp all luft i ett slutet utrymme, är BTU olika för terrassvärmare. Det finns ingen BTU kalkylator för terrassvärmare. Följande är en bra guide för att välja en terrassvärmare baserat på BTU:

  • Fristående terrassvärmare ger vanligen 40 000 BTUs per timme. Detta kommer att värma upp en 20-fots diameter utrymme som är bra för en medelstor grupp. En bordsvärmare kommer att producera cirka 30 000 BTU beroende på dess storlek, och 30.000 BTU kommer att värma en radie av 5 till 8 meter. Väggmonterade värmare kan generera 10 000 till 30 000 BTU beroende på deras storlek. Ju större BTU betyg, desto större värmeradie.
  • Om uppvärmning är med gasol, kommer en stort BTU produktionen innebära att du måste byta ut tanken oftare. En 20-kilos tank kan stödja 40 000 BTU för cirka 12 timmar.
  • Temperaturen i luften och vindförhållanden kan också påverka värmeförmåga av värmaren. Värme-området är baserat på relativt låg luftfuktighet och en temperatur på 55 till 65 grader, och mycket lite vind. Terrassvärmare fungerar inte bra på vintern när temperaturen sjunker.

Typer av terrassvärmare

Det finns flera typer av terrassvärmare på marknaden, och alla har sina för-och nackdelar.

Fristående

Fristående terrassvärmare är den vanligaste typen av uteplatsvärmare. De drivs med propan, naturgas, eller av el och har en tung bas där du kan placera gasolflaskan så den är ur vägen. De är långa och smala och har en topp som ser till att utstråla värme tillbaka till marken. Det kräver en segelfri höjd på minst åtta meter. De kallas ibland svampvärmare på grund av sin design. Lågan ligger under huven och lyser rött eller blått beroende på energikälla. Om den är elektrisk, är det ett element som värmer och lyser rött. Fristående kaminer med gas, är bärbara och har oftast hjul på basen så att de kan flyttas till där det är mest bekvämt.

Tornet

En terrassvärmare med torn, är en typ av fristående aggregat som har en flamma i en bur, som ligger nära basen av värmaren. Toppen av värmaren är avsedd att intensifiera och stråla ut värmen nedåt. Terrassvärmare med torn, lägger inte ut så mycket värme som en svampvärmare men det är roligare att titta på. Fristående aggregat är idealiskt för öppna offentlig altaner och uteplatser med massor av utrymme.

Bordsvärmare

Bordsvärmare som terrassvärmare är gjorda för att placeras på ett bord eller annat stabilt föremål. De kan likna små fristående element eller vara mer dekorativa som en lampa. De är vanligtvis under tre meter långa och kan köras på gas eller el. Dessa typer av värmare är bäst för tillfällig användning eftersom de är lätta att lagra och använda vid behov. De lägger inte ut så mycket värme som en fristående värmare i full storlek, och är bra för små sammankomster runt en picknick eller större utomhusbord.

Väggfäste

Terrassvärmare med väggfäste drivs vanligtvis av el. De kan monteras på vägg eller i tak. Vissa modeller levereras med ett stativ vilket gör dem till bärbara så länge det finns ett vägguttag. Väggmonterade terrassvärmare är bra för små utrymmen, till exempel balkonger eller under lusthus, där det inte finns tillräckligt med utrymme för en fristående.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*