Hvordan du holder dine børn sikre på legepladsen

Vejret udenfor er indbydende for børn som vil på legepladsen, men er det sikkert? Heldigvis, har du andre muligheder end at pakke dem ind i bobleplast når I skal ned på legepladsen.  Lige fra at undersøge legepladsens udstyr, til at opdage usikker adfærd på legepladsen, så kan du nu læse disse sikkerheds tips fra U.S. Consumer Product Safety Commission og holde dine børn sikre.

Sikkerhed på legepladsen

U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) skønner at med de mere end 200.000 legepladsrelaterede skader på den akutte skadestue, så er det når børn falder at der er mest fare. Desværre, så er der blevet rapporteret dødsfald på legepladser hvor børn er blevet fanget i reb, snore, eller tøj, børn der er faldet pga. Udstyr som er vippet eller en fejl i strukturen. Dog, kan du følge disse sikkerhedsretningslinjer for legepladsen fra Uno.dk, og derfor sørge for at I kan fokusere på at have det sjovt.

Overvej retningslinjerne for sikker beklædning

Før du går ud af døren, så starter sikkerheden med at dit barn har det rigtige tøj på. Giv dit barn noget ordenligt fodtøj på, såsom sko med lukkede tæer. Undgå løst tøj som kan sidde fast på udstyr og forårsage at barnet falder eller bliver kvalt. Sørg også for at børn ikke har deres cykelhjelm på når de leger på legepladsen – de kan risikere at sidde fast i smalle rum.

Tjek omgivelserne

Hvorvidt det er i en park, i skolegården, eller i din baghave, så sørg for lige at tjekke legepladsen. Sørg for at vejen til og fra udstyret er fri for farer, inklusiv en inspektion af legepladsens overflade. På selve legepladsen skal du tjekke efter ødelagt udstyr, afskallende maling, og få dine børn til at blive væk fra det område. Selvom CPSC har forslået at byerne erstatter deres maling med bly, med noget som er sikkert for børn, så hold øje med børn der er under seks år, så de undgå at få kontakt med og at sluge giftig maling og støv.

Sørg for masser af voksent opsyn

At holde øje med dine børn på legepladsen siger sig selv, men der bør være ekstra opsyn hvis man er nær mulige farer såsom veje, åer, vandløb, og man bør tage forholdsregler. Vær også sikker på at du har godt udsyn når du ikke selv leger med dine børn. Man ikke lyst til at være en lyseslukker, men det er dit ansvar at sætte en stoppe for farlig leg, især på og omkring udstyr.

Hold øje med vejret

Det varme vejr er måske indbydende, men den varme sol og en metal legeplads er bare ikke en god kombination. Undgå steder med bart metal og gå efter legepladser som har lidt skygge, som kan dække for solen. Når man går udenfor efter en regnbyge, skal man holde øje med vandpytter og stillestående vand som stadig ligger på legepladsen – det tager kun mindre end 5 cm vand før et lille barn kan drukne.

Tal med dine børn

Tænker du over hvordan du skal lære dine børn at lege sikkert? Før du lader dine børn træde ind på legepladsen, så vær sikker på at lave nogle grundregler, såsom at skiftes om at bruge udstyret, at bruge udstyret rigtigt og at holde fingrene for dem selv. Derefter kan du følge disse sikkerhedsforanstaltninger, hold øje med aldersgrænsen på legeudstyret og nyde noget sjov med familien på legepladsen!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*