Spørg eksperten: Tips om indgravering

Blandt vores travle team af eksperter, har gravørerne meget travlt. Vi indgraverer trods alt 450 ringe, medaljoner, pladehalskæder og armbånd hver uge—det er mange “jeg elsker dig” og “for evigt.” Læs videre for at få indgraveringstips fra TotalGravering eksperterne, så din indgravering bliver så mindeværdig som muligt.

Med 16 år i indgraveringsbranchen (og flere år i typografibranchen før det) har gravør Eric Quinn bestemt ørneblik for (og bestemte meninger om) hvordan ord og skrifttyper ser ud på smykker, der kan indgraveres. Her er nogle få af hans observationer i hans egne ord.

Monogrammer

“Når du indgraverer et monogram, er Roman (serif) skrifttypen et populært og visuelt tiltrækkende valg.”

Generelt

“Hvis du gerne vil have hele din indgravering med store bogstaver, synes jeg skrifttyperne Roman eller Block er de bedste valg. De skråskriftstyper vi bruger er designet til at ligne håndskrift, så det kan se underligt ud, hvis man skriver med store bogstaver.”

“Hvis du overvejer at få en indgravering på indersiden af en ring, fylder lutter store bogstaver meget, og afhængigt af ringens størrelse er det nødvendigt at gøre skriftstørrelsen mindre, hvilket kan gøre inskriptionen svær at læse.”

“Når man indgraverer visse små bogstaver, såsom y, j eller g, kan de stikke ned mod kanten af ringen.”

Om navne og datoer

“Mange af vores kunder vil købe noget og få et navn og en dato indgraveret på dem. Som regel indgraveres navnet lidt større end datoen. (Folk kan godt lide at læse deres egne navne.) Hvis kunden gerne vil fremhæve datoen, er det bedst, hvis de skriver datoen før navnet. Det holder stik for stort set enhver ting, der bliver indgraveret med to eller flere linjer.

Smalt pladearmbånd i 14k guld

“Det er en ting, hvor udelukkende store bogstaver (Roman eller Block skrifttype) ser bedst ud. Pladen er smal nok til, at det er meget lettere at læse en indgravering med udelukkende store bogstaver.”

Hjerter

“Det er en almindelig fejl, som jeg ofte ser, at indgravere en kortere tekstlinje på den første af to linjer, der kan graveres på. Dette gør teksten meget lille på ethvert hjerte. Jeg opfordrer kunderne til at udnytte pladsen øverst på hjertet, fordi det er meget bredere end midten eller bunden.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*