Fem saker att tänka på när du väljer en terrassvärmare med propan

Utesäsongen är förmodligen över för de som bor norr över… såvida du inte har en terrassvärmare med propan, att förlänga tiden då du kan sitta ute och umgås.

Related image

Terrassvärmare med propan kan hjälpa till att hålla igång dina sammankomster väl in på hösten –  och kan få det att hjälpa dig tidigt in på våren. Men vad behöver du överväga om du vill köpa en? Här är en Snabbguide.

  1. Storlek, kraft och värme område – de tre viktigaste funktionerna att överväga när du väljer en terrassvärmare är dess fysiska storlek, dess effekt (mätt i BTU) och värmediameter den ”kastar”. Värmediameter kan variera en hel del beroende på märke och stil av värmare – se till att du väljer en enhet som kommer att täcka det område som du behöver efter värme.
  2. Monteringstyp – terrassvärmare med propan kan vara väggmonterad, bordsbaserad eller fristående. Bordsbaserade terrassvärmare är ca 2 meter hög; fristående värmeelement varierar mellan 3 till 6 meter höga. Ett sätt att hjälpa välja mellan ett bord och en fristående värmare är att överväga om du föredrar att hantera en cylinder (fristående) eller en disponibel (bordsskiva) propanbehållare.
  3. Säkerhetsfunktioner – mest populära skydd inbyggt i en uteplats värmare är anti tip-funktionen, som automatiskt stänger av värmaren om det tippas förbi en viss vinkel. Välj en enhet som innehåller åtminstone den här funktionen. Andra säkerhetsfunktioner leta inkluderar en utarmning syresensor (ODS) och en överfyllnadsgrad skyddsanordning (OPD).
  4. Bränsleeffektivitet – hitta din värmare AFUE (årliga utilization bränsleeffektivitet) värdering (Tänk på det som MPG för din bil – desto bättre betyget, desto mer energieffektiv är apparaten). Ett högre AFUE betyg betyder lägre räkningar för dig.
  5. Stil och andra funktioner – många stilar av terrassvärmare finns – från moderna rostfria modeller till classic borstad koppar och emalj målade alternativ. Andra stil överväganden omfattar portable vs stationära (med vår utan hjul) och design eller form.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*