Bränsletyper till din uteplatsvärmare

Uteplatsvärmare med propan

Propan är den vanligaste bränslekällan för uteplatsvärmare. Propan kommer i bärbara tankar och ger därför den mest mångsidiga värmaren eftersom du kan placera värmaren i princip var som helst. På grund av bärbarheten kommer många propanvärmare med eller utan ett hjulpaket som köps separat för att underlätta hur enkelt det är att förflytta den. Propanvärmaren har ett utrymme där propantanken lagras i basen så att tanken är osynlig och inte tar upp någon plats på din uteplats.

De flesta av dessa värmare kräver en standard 40 kg propantank, men mindre propanvärmare som t.ex. en mindre värmare använder en mindre propantank. När bränslet är slut köper du helt enkelt en annan propantank och ansluter denna. Propanktankar kan vanligtvis hittas i din lokala mataffär, och i stället för att köpa en ny kan tomma tankar bytas ut till fulla tankar till ett rabatterat pris.

Image result for patio heater

Uteplatsvärmare med propan startas med en tändningsomkopplare som typiskt är ett Piezo- eller flertändningssystem. Det behövs ingen elektrisk anslutning för tändningsomkopplaren. Du sätter helt enkelt på den eller vrider på tändningsomkopplaren. Då uppstår en gnista som antänder gasen och därmed sätter på värmaren. Dessa värmare har ett högre BTU-omfång än de flesta av deras elektriska motsvarigheter och kan därför värma ett större område.

Elektriska uteplatsvärmare

Om du inte vill oroa dig för att behöva köpa eller fylla på propantankarna, och inte har tillgång till naturgas är elvärmare, så är elvärmare ett bra alternativ så länge din värmare kommer att vara i närheten av en strömkälla.

Med dessa värmare monterar du helt enkelt upp dem och slår på dem. De är typiskt väderbeständiga men det rekommenderas att de står på ett mer skyddat ställe medan de är inkopplade. Det finns elektriska versioner av alla olika typer av Solamagic uteplatsvärmare: Golv, bordsskiva eller väggmonterad. Elvärmare är den överlägset enklaste typen av uteplatsvärmare, men de erbjuder inte typiskt samma värmekapacitet som sina gasdrivna motsvarigheter eftersom att de är bättre till mindre områden.

Utevärmare med naturgas

Om du har ett uttag av naturlig gas utomhus så har du möjlighet att använda en naturgasportvärmare i ditt utomhusutrymme. Dessa erbjuder, precis som utomhusvärmare med propan, ett högre BTU-omfång och kan därför värma ett större utrymme. För dessa värmare kopplar du bara värmaren till naturgasuttaget. Du behöver inte oroa dig för att få slut på bränsle som du annars behöver med t.ex. propanvärmare.

För att sätta på dessa enheter finns det en tändningsomkopplare som typiskt är ett Piezo- eller fleranvändständningssystem. Det behövs ingen elektrisk anslutning för tändningsomkopplaren. Du sätter bara på den eller vrider på tändningsomkopplaren. Då uppstår en gnista som antänder gasen och därmed sätter på värmaren. Värmare med naturgas är en sällsynt bränsletyp för uteplatsvärmare och är typiskt en golv- eller fristående uteplatsvärmare.

Utomhusvärmare är ett bra sätt att använda mer av ditt utomhusutrymme. De kan förlänga livet på ditt uteserveringsområde med en eller två månader i kallare klimat och kan användas året runt i varmare klimat. Vilken värmare som du väljer beror på ditt utrymme och dina behov. Resultatet är dock detsamma: ett varmt utrymme utomhus som vänner och familj kan njuta av.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*