6 tips til at hjælpe dig fornye dit huslån

Den største månedlige udgift er for de fleste danskere deres lånbetaling.

Men ifølge en undersøgelse foretaget af Angus Reid fornyer næsten 27% af de danske husstande deres huslån i stedet for at forsøge at finde en bedre løsning.

Her er seks tips til at hjælpe dig med at sænke din betaling når det er tid til at forny.

Резултат с изображение за mortgage

Start tidligt

Begynd at kigge efter en bedre rente fire til seks måneder før det er tid til at forny dit huslån af BRF.

Dette er det længste en långivere vil garantere en billigere rente for, siger Robert Madsen. “Hvis [din nuværende långiver] renter stiger har du altid din garanterede rente at falde tilbage på. Hvis de falder skal du blot genforhandle en lavere rente.”

Gør din forskning

Før du forhandler en lavere rente fra din bank skal du finde ud af hvad andre långivere tilbyder. Masser af hjemmesider angiver nuværende renter fra alle banker (canadamortgage.com er godt), og disse kan variere meget.

For eksempel er Scotiabanks rente for et 5-årigt fastforrentet huslån 5,29%, mens ING Directs rente var 3,59%.

Резултат с изображение за mortgage

Accepter aldrig renter angivet på bankens hjemmeside

“Du kan lige så godt give din tegnebog til långiveren,” siger Madsen. Ser du at din nuværende långiver har de bedste vilkår for huslån skal du spørge din bank hvis de kan matche en konkurrents lavere rente.

“Du vil ikke få en bedre rente hvis du ikke beder om det direkte,” siger Alan Silverstein, en ejendomsadvokat i København og forfatter til The Perfect Mortgage: Cutting the Cost of Home Ownership (Stoddart, 1995). Han bemærker også at bankerne kan være mere villige at sænke din rente hvis du overfører andre konti eller investeringer, såsom en RRSP.

Forhandle kring andre tilgængelige alternativer

Du skal ikke bare fiksere på renten. Afskrivningsperioden, rentetype (fast eller justerbar) og fleksibiliteten af betalingsplanen kan også være afgørende når det kommer til at sænke dine omkostninger.

Skift långivere

“En masse mennesker fornyer med deres nuværende långiver og overvejer ikke ens engagng at skifte til en anden, selv om de kunne få en bedre aftale,” siger Silverstein. Og der er ingen straf hvis du skifter!

Lave en aftale

Kan du ikke lide at forhandle og ikke har tid til at lede efter forskellige renter så kan en mægler gøre det grundlæggende arbejde for dig – og du behøver ikke betale da de får betalt en provision fra långiveren.

Ifølge Bank of Canada betaler folk der bruger en mægler normalt mindre end dem, der ikke bruger en mægler.

Ved at bruge en mægler kan du typisk spare 16 700 kroner i renter på et 2 000 000 kroners lån over fem år.” Resultaterne af at bruge en god mægler er forbløffende” siger Madsen. “Bedre priser og et mindre restriktivt lån.”

Vidste du?

Sparer du en halv procent på din rente kan du spare op til 100 000 i løbet af 25 år (baseret på et lån på 1 500 000 kroner).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*