Hvorfor en manuel stabler er bedre end en gaffeltruck for omkostningseffektivitet

Når man står for at skulle købe nyt apparatur til et varehusmiljø, er der mange ledere, der er i tvivl om to specifikke stykker udstyr: gaffeltrucken og den manuelle stablervogn. En af de største overvejelser, de gør sig, når de forsøger at tage denne beslutning er omkostningseffektiviteten for hvert køretøj. Hvad vil koste mest i første omgang? Hvad vil koste mest i drift på langt sigt? Hvad vil have det højeste afkast på investeringen? Denne grundige vejledning gennemgår de måder, hvorpå manuelle stablervogne kan være langt mere omkostningseffektive end en gaffeltruck, og hvorfor virksomheder bør søge at investere i dem på lang sigt.

Når de køber en gaffeltruck, har mange ledere en tendens til at se bort fra de ekstra omkostninger, de vil blive nødt til at investere efterhånden til vedligeholdelse og korrekt betjening af trucken. Nogle køber en gaffeltruck med den tanke, at de vil betale et engangsbeløb for maskinen og ikke skulle bruge penge på en anden truck i mange år. Hvad de ikke tager i betragtning er, at gaffeltrucks ofte kommer med en række yderligere skjulte omkostninger. Træning er for eksempel obligatorisk for enhver medarbejder, der skal bruge den. Kurser til at sikre, at medarbejdere har de rette kvalifikationer til at betjene apparatet, kan koste flere tusind, med behov for genopfriskningskurser hvert år for at holde træningen opdateret. Til sammenligning er en af de vigtigste fordele ved at købe en manuel stablervogn, at det i øjeblikket ikke kræver førerbevis for at bruge dem på arbejdspladsen, og selvom grundlæggende sikkerhedskurser kan være nødvendige, er der ingen specifikke kvalifikationer eller opfølgningskurser nødvendige for medarbejderne. Dette sparer penge på træningen og betyder også, at alle på arbejdspladsen kan betjene dem, og ikke blot de bestemte få, der har taget træningen.

Man overser også tit omkostningerne ved rent faktisk at køre gaffeltruck sammenlignet med en manuel stabler af Ergolift.dk. Det er muligt at købe en gasdreven gaffeltruck, som ikke behøver at oplades, men den vil kræve dyre gasbeholdere og bruge lige så meget energi fra andre kilder. Som navnet angiver er en manuel stablervogn, såsom en 1000 kg og 1,6 meter manuel stabler fra Midland Pallet Trucks drives udelukkende af muskel- og håndkraft. Hånd- og fodkontroller løfter pallerne op til praktiske højder uden at være tilsluttet en strømkilde overhovedet, hvilket sparer alle udgifter til brændstof.

Vedligeholdelse for batteri- og gasdrevne gaffeltrucks er også en ekstra udgift. Niveauet af destilleret vand i battericellerne skal overvåges konstant for at tjekke, at det altid er på det rette niveau. Uden denne vedligeholdelse, kan batterierne tørre ud og skal udskiftes, hvilket resulterer i endnu større udgifter for udstyrsafdelingen. Manuelle stableres manglende brug af strømkilder betyder, at den eneste nødvendige vedligeholdelse er af den æstetiske slags, beskyttelse af vognen mod korrosion og rust, og sikring at alle samlinger er glatte og velsmurt.

For at sammenfatte er udgifter til drift af en manuel stabler vogn på alle måder lavere i forhold til en gaffeltruck. Fra de oprindelige omkostninger til træning af medarbejdere, og fra brændstofudgifter til vedligeholdelsesomkostninger, kan de penge, man sparer ved at bruge en manuel stabler, effektivt bruges et andet sted i virksomheden i en tid med stor økonomisk usikkerhed.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*